İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Bir Adım' projesi kapsamında engelliler Kent Park’ta şenlikte buluştu.

SAÜ Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Danışmanı Doç. Dr. M. Zafer Danış gözetiminde yapılan şenliğe sivil toplum kuruluşları, engelliler, engelli yakınları, halk ve üniversite öğrencileri katıldı.

Danış, böyle bir şenliğin yapılmasının asıl amacının engellilerle hayatı birlikte paylaşmak olduğunu söyledi. Engelli bireylerin kapalı kapılar arkasında kalmaması, sosyal hayata aktif bir şekilde katılması için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencilerinin, aktif bir rol oynaması gerektiğini ifade eden Danış, “Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’u engellilerden oluşuyor. Yani her dokuz kişiden biri engelli. Buna rağmen engellilerin sosyal hayata katılma sorunları var. Engellilerle birlikte yaşamak, birlikte var olmak düşüncesini geliştirmek ve sosyal bilinç düzeyinin yükseltilmesi için engelli bireylere duyarlılık gösterilmesi durumunda daha yaşanabilir bir Türkiye hedefine ulaşılacak.” diye konuştu.

Etkinlikte tiyatro gösterisi, gitar dinletisinden sonra çiğ köfte, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Ardından Ankara havası, misket, oyun havaları ile coşan engelliler, öğrenciler ve katılımcılar halay çekti. Tekerlekli sandalyedeki bir bedensel engelli, müziğin coşkusuyla piste gelerek oynamaya başladı.

Editör: TE Bilisim