Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Otokar Savunma Sanayi Anonim Şirketi arasında engellilere yönelik iş garantili kurs açılması için sözleşme imzalandı.

        Otokar ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında 120 kişiye yönelik beş farklı meslekte işgücü yetiştirme kursu düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda 16 engelli 3 ay süreyle 'temel imalat ve montaj' mesleğinde alacağı eğitim sonunda firmada istihdam edilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan kurs için başvurular İŞKUR’a yapılabilecek.

        İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, önümüzdeki günlerde engellilerin işletmelerin üretim faaliyetlerinde çalıştırılmasına yönelik yeni ve çok daha fazla engellinin katılacağı istihdam garantili meslek edindirme projeleri düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

        Kaya, yaptığı açıklamada, üretimde çalışabilir özürlülüğe sahip işsizlerin programlara katılmak üzere müracaatlarını beklediklerini belirtti. İstihdamda kalıcı olmanın yolunun meslek edinmekten ve bu meslekte referans olacak sertifikaya sahip olmaktan geçtiğini ifade eden Kaya, diğer işletmelerin de gerek özürlü açığı kontenjanlarının kapatılması ve gerekse de sosyal sorumluluk olarak düşünebilecekleri bu tür projelerine destek vereceklerini kaydetti.

        Otokar Savunma Sanayi AŞ İnsan Kaynakları Müdürü Berent Ergin de yaptığı açıklamada, şirketin özürlü istihdamını önemsediğini ve sosyal sorumluluklarının gereği İŞKUR’la birlikte böyle bir proje düzenlemekten son derece mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim