LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kayseri Kent Konseyi Engelliler Sosyal Dayanışma ve Çalışma Grubu tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla 'Engellilerin Trafikte Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu bir seminer düzenlendi.

Meclis Salonu'nda gerçekleşen seminere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın yanı sıra engelli dernekleri temsilcileri, Kent Konseyi üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal Hizmetler ve Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nün artık daire başkanlığı olarak hizmet vereceğini hatırlatarak engelli vatandaşlara verilen hizmetin kalitesinin daha da artacağını ifade etti. Böylesine anlamlı bir seminere imza attıkları için Kent Konseyi Engelliler Sosyal Dayanışma ve Çalışma Grubu'nu tebrik eden Yalçın, engellilere verilen desteğin her zaman devam edeceğini söyledi.

Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve Engelliler Sosyal Dayanışma ve Çalışma Grubu Başkanı Fatma Oytun da seminerin amacı hakkında bilgiler veren kısa bir konuşma yaptı. Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları tespit etmek için sahaya inerek hastaneler, kafeteryalar, alışveriş merkezleri vs. pek çok yerde incelemelerde bulunduklarını söyleyen Oytun, elde ettikleri bilgiler ışığında sorunlara çözüm önerileri sunduklarını ifade etti.

"KAYSERİ'DEKİ ENGELLİLER ÇOK ŞANSLI"

Açılış konuşmalarının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Komiser Mustafa Kula, engellilerin trafikte yaşadığı sorunlar hakkında bilgiler vererek çözüm önerileri sundu.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Kula, trafikte görünür olmanın önemine değinerek engelli araçlarında reflektif bulunmasının önemine vurgu yaptı. Kayseri'de yaşayan engelli vatandaşların çok şanslı olduğuna vurgu yapan Kula, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi engellilerin her zaman yanında oluyor. Onlara sahip çıkıyor. Takdire şayan bir başkanımız ve yardımcıları var." dedi.

Ardından Büyükşehir Belediyesi Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürü Ahmet Darendelioğlu bir konuşma yaparak Birleşmiş Milletler Sakat Hakları Bildirgesi üzerinden engelliliği tanımlayarak engellilerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini sıraladı.

Editör: TE Bilisim