TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde başladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen kongrede, Türkiye’nin değişik üniversiteleri ve hastanelerinden gelen pediatri uzmanları, bilgi güncellemesinin yanında, tecrübelerini meslektaşları ile paylaşıyor.

Önceki gün başlayan Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi ve Erciyes Pediatri Hemşireliği Kongresi’nin açılış programına Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Hasan Yetim, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven ile çok sayıda pediatri doktoru ve hemşire katıldı.

Kongre Başkanı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş, bu kongreyi gerçekleştirmekteki amaçlarının, başta üniversitede görev yapan meslektaşları olmak üzere, tüm ülke tıbbına mezuniyet sorası eğitim görevini yerine getirmek olduğunu kaydetti. Güneş, “Biz ilk kez Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü olarak bu kongreyi planladık. Biliyorsunuz Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi yaklaşık kırk yıldır hizmette bulunmakta ve sadece Kayseri’ye değil bölgenin en büyük sağlık merkezlerinden birini oluşturuyor. Biz bunu yaparken aynı zamanda öğrenci yetiştiriyoruz, asistan, uzman yetiştiriyoruz ve yine bu bölgenin yanı sıra Türkiye’nin her yerinde hizmet veriyorlar. Biz bu yetiştirdiğimiz elemanları yeniden meslekleri içerisinde güncel bilgileri almaları amacıyla böyle bir kongre yapmayı planladık.” dedi.

Kongre’ye katılan kişilerin tamamen çocuk sağlığıyla ilgilenen uzman hekimler olduğunu belirten Prof. Dr. Tamer Güneş, kongrede uzmanların sıkça karşılaştıkları hastalıklar hakkında en güncel bilgilere yer verileceğini belirtti. Ayrıca kongreye yurt içinden birçok bilim insanın geldiğini söyleyen Prof. Dr. Tamer Güneş, “Davetimiz üzerine buralara kadar gelen bu bilim insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrenin açılış töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, “Çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalımız hem bilimsel alanda hem eğitim ve hizmet alanında çok aktif olan bir anabilim dalımız. Bunu da yaptığı organizasyonlardan görebiliyoruz. Her ay bir yada iki ulusal, bölgesel toplantı düzenliyorlar. Bu toplantıyı da burada düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim ise yaptığı kısa konuşmasında, böyle bir organizasyonu düzenlemelerinden dolayı pediatri hekimlerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü kurucusu Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e bölüme yaptığı katkılardan plaket takdim edildi ve “Çanakkale’den Kurtuluşa” adlı müzikli sunum yapıldı. Kafkas müziği eşliğindeki dans gösterisinin ardından düzenlenen kokteyl ile açılış programı son buldu.

Türkiye’nin değişik üniversiteleri ile hastanelerden çok sayıda katılımın olduğu kongrede, 18 oturumda, 47 akademisyen sunum yapıyor.

Editör: TE Bilisim