YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
17 üniversiteden 140 öğrencinin katıldığı 1. Rus dili Olimpiyatı ‘Olimprus’da Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Tuğçe Melike Kalebaşı olimpiyatta Yetenek Yarışmasında birincilik elde ederek altın madalya, Cemile Kökçel ise Dil yarışmasında Bronz madalya ile üçüncülük ödülünü kazandı.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı ve Rusça Konseyinin Yüksek Himayelerinde Türk Rus Kültür Vakfı ve Moskova Rusya Halklarının Dostluğu Üniversitesi (RUDN) işbirliğiyle Türkiye’de Üniversitelerarası 1. Rus Dili Olimpiyatı “Olimprus”, İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Olimpiyata, Türkiye Üniversitelerinin Rus Dili ve Edebiyatı ve Rusça Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencilerinin yanı sıra Meslek Yüksel Okulu öğrencileri ve Rusçayı seçmeli olarak alan 17 üniversiteden 140 öğrenci katıldı.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Tuğçe Melike Kalebaşı, olimpiyatta Yetenek Yarışmasında üstün başarı kazanarak birincilik elde ederek altın madalya, Cemile Kökçel ise Dil yarışmasında üçüncülük elde ederek bronz madalya kazandı.

Altın Madalyayla birincilik kazanan Tuğçe Melike Kalebaşı, Rusya’da L. Tolstoy’un malikânesi Yasnaya Polyana’da düzenlenecek iki haftalık yaz okuluyla ödüllendirilirken, Cemile Kökçel, ödülünü ve çeşitli hediyeleri ünlü yazarın torunu Vladimir Tolstoy’dan aldı.

Editör: TE Bilisim