ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşvik Veysel Erdoğan, Türkiye’de 6 milyon asgari ücretlinin açlık sınırı altında yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşvik Veysel Erdoğan sendika binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, asgari ücretlinin yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Türkiye’de sigortalı çalışan 12 milyon 300 bin kişinin 6 milyonunun asgari ücretli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Bunun anlamı, bu ülkede sigortalı işi olan 6 milyon kişi sadece sağlıklı yaşayabilmek için gerekli gıda harcamalarını yapabilecek ücreti dahi alamamaktadır." dedi.

"ASGARİ ÜCRET İLE 10 GÜN GEÇİRİN "

Asgari ücretin ocak ayında yapılan 33 liralık artışla 773 liraya yükseltildiğine işaret eden Erdoğan “Aralık 2012 tespitlerine göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için gerekli olan gıda harcaması yani bilinen adıyla açlık sınırı 985 liradır. Bu gıda harcamalarına kira elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve giyim gibi zorunlu harcamaları da eklersek yoksulluk sınırı olarak ortaya çıkan rakam 3 bin 208 liradır. Bu durumda, şuanda 773 lira asgari ücret açlık sınırının 212 lira yoksulluk sınırının ise 2 bin 435 lira altındadır. Hala asgari ücret yüksek diye bağıranlara sesleniyoruz; Buyurun 773 lira 1 kuruşla 1 ayı değil sadece 10 günü geçirin. Bizde sizi kutlayalım." şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim