ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe merkezinde işgal edilen kaldırımlara yönelik denetim yaptı, esnaflar son kez uyarıldığı belirtildi. 2 Mart tarihine kadar uyarılara uymayan iş yeri sahiplerine yasal işlem başlanacağı bildirildi.

Ereğli Belediye Zabıtası, 27 Mayıs ve Meydanbaşı Caddeleri ile Demirciler, Uzun Çarşı, Yemeniciler, Yukarı ve Hamam Arası Sokak, başta olmak üzere, tüm esnafları kaldırım işgallerine karşı uyardı. Kaldırım işgaline karşı bu güne kadar yapılan uyarıların bazı esnaflar tarafından dikkate alınmadığını belirten ekipler, işgaliyede ısrar eden esnafların yaya trafiğini engelleyerek, halkın alış veriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarına dikkat çekerek, yaya trafiğini etkileyecek şekilde dükkân önlerine koyulan eşyaların içeriye alınmasını istedi.

DURSUN: ESNAFLARIMIZ BİZE YARDIMCI OLSUN

Kaldırım işgaline karşı gelen şikayetler doğrultusunda sıkı bir denetim uygulayacaklarını ifade eden Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.
Kaldırımların yaya geçitleri için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Dursun, "İşgal konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Alış veriş yapan vatandaşlarımız kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyor. Bu durum insan hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, bu günden sonra esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek, bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Eşyaların işyerleri dışına konulmaması gerektiğini söyleyen Alptekin Dursun, 02 Mart 2015 Pazartesi gününden itibaren kuralları ihlal eden esnaflar hakkında yasal işlem başlatacaklarını da dile getirdi.

Editör: TE Bilisim