ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 5 Nisan Avukatlar Günü törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Barosu İlçe Temsilciliği'ni de yürüten Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal, törende yaptığı konuşmada, adaletin bir toplumda, en üstün değer olduğunu ve vicdanlarda en üst düzeyde önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerinde adaletli olması gerektiğini savunan Kartal, "Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı kavramlarını, yalnızca hâkimler ve cumhuriyet savcıları açısından düşünerek ele almak büyük bir eksikliktir. Yargı bağımsızlığı hâkim ve cumhuriyet savcıları kadar avukatların bağımsızlığını da gerektirmektedir. Güçlü ve bağımsız bir yargı için, güçlü ve bağımsız bir savunma, güvenceli bir avukatlık hayati öneme sahiptir. Güçlü savunma için de 'avukatlık güvencesi' kavramının terminolojiye yerleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu bilinmelidir ki, avukatlara sağlanmasını istediğimiz hak ve güvenceler, hâkimlerin güvencesi kadar önemli ve gereklidir. Bu kavram, avukatlar için birer ayrıcalık olmayıp, bağımsız ve tarafsız bir yargı için şart olup, yargılananlar için adil yargılanma hakkının güvencesini teşkil etmektedir. Ne yazık ki bundan önce de her avukatlar gününde yinelediğimiz sorunlar büyük ölçüde halen mevcuttur. Sorunlarımız üzülerek söylüyorum ki, artarak devam etmektedir. Sorunlar sarmalı içerisinde kaybolup giden ya da sorunları içselleştiren bireyler olmak yerine, ayakları üzerinde dimdik durabilen, yetkin ve etkili birer hukukçu olarak, topluma gücen duygusunu hissettirmek ve sorunlarımızın çözümü noktasında çaba sarf etmek, biz avukatların asli sorumluluğu olsa gerek.” dedi.

        Törene, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı CHP’li Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçede görev yapan bazı avukatlar katıldı. Diğer yandan CHP ilçe yönetimi adliye binasında ziyaret ettikleri avukatların günlerini kutladı.

Editör: TE Bilisim