BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2012 yılında bütçede yüzde 100 gerçekleşme sağladıklarını bildirdi. Ergün, yaptığı açıklamada belediye olarak gerek yatırımlarla gerekse gerçekleşen bütçeyle güzel bir yıl geçirdiklerini belirtti.

Göreve geldikleri 2009 yılında bütçenin yüzde 75,31 oranında gerçekleştiğini kaydeden Başkan Ergün, “Bu oran 2010 yılında yüzde 91,11'e, 2011'de yüzde 99'a çıkarak, sürekli büyüyen bir bütçe meydana geldi. Şimdi de 2012 yılı bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 100 oldu. Bu oranlar yaptığımız işlerin doğruluğu, iş takibi yapmamızın önemi ve bütçe disiplini sağlamanın gereğinin göstergesi.” dedi. Geride kalan yıl içinde dev projeler ve mahallelerde yapılan çalışmalarla birlikte Manisa Nazım İmar Planı çalışmaları gibi hizmetleri sunduklarını belirten Ergün, şunları söyledi: “Atatürk Gençlik Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Diaraması, Efendiler Kahvesi, Yeni Mezarlık binası, toplu ulaşım depolama alanları ve demiryolu üst geçitleri tamamlandı. Sanayi Köprülü Kavşağı, Bedesten Meydanı, Emekliler Parkı Otoparkı projelerimiz devam ediyor. Bunların yanısıra 12 mahallenin altyapı ve asfaltlama, kamulaştırma ve kentimizde 1989 yılından bu yana yapılmayan nazım imar planı çalışmalarıyla 70 milyon liranın üzerinde yatırımı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yeni yılda da önemli ve büyük yatırımların birer birer hayata geçirilmesi için hazır olduklarını dile getiren Cengiz Ergün Subay Lojmanları Katlı Otoparkı, Kent Park, oda dernekler binası projelerinin ihale aşamasında olduğunu, yeni yılda temellerinin atılacağını kaydetti. Yeni yıl bütçesinin 244 milyon 939 bin lira olarak aralık ayı meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildiğini vurgulayan Ergün, “Biz hep çıtayı yukarıya taşıdık bugüne kadar. İnşallah 2013 bütçe hedeflerini de yakalamak en büyük idealimiz. Bugün itibariyle Manisa'da olan değişiklikler, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak günlük yaşamlarını sürdürdüğü alanlardadır. Daha yaşanabilir, daha sosyal, daha kültürel, her yönüyle insanların rahat gezebileceği bir Manisa hayal ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim