BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Erzincan İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı 3. toplantısı, Vali Ali Arslantaş başkanlığında yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, yatırımcı kuruluş temsilcileri de katıldı.

Koordinasyon kurulu toplantısı ve il genelinde yürütülen yatırımlar hakkında bilgi veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, "Yatırımcı kuruluşlardan alınan raporların değerlendirilmesi sonucunda; 2016 yılında; ilimizde yerel yönetimler hariç 254 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin bedelleri toplamı 3 milyar TL, önceki yıllar harcaması 1,5 milyar TL, 2016 yılı ödeneği 429 milyon TL, 306,7 milyon TL harcanarak yüzde 71 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Ayrıca 2016 yılında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 805 adet proje için 27,8 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2016 yılı programında yatırımlara 27 milyon 803 bin 023 TL ödenek ayrılmıştır. İlimizde kısa süren inşaat sezonunun iyi değerlendirilmesi, özellikle yeni programa giren ve ihalesi bu yıl başlatılacak projelerde ihale süreçlerinin zamanında sonuçlandırılması ve yapımına başlanması önem taşımaktadır." dedi.

Toplantıda ayrıca yatırımcı kuruluş temsilcileri, il genelinde yürüttükleri yatırım projeleri hakkında bilgiler verdi.Cihan

Editör: TE Bilisim