Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında organize edilen ‘200'de 200 Kardelen Etüt Merkezi’ hizmete açıldı. Etüd merkezinden Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan 1+1, 256 TOKİ konutunda ikamet eden ailelerin çocukları istifade edecek. Kardelen Etüt Merkezi'nin açılışına Erzincan Valisi Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Selman Yenigün, dershaneye gitmesi özel ders alması zor olan öğrencilerin bu merkeze gelip istifade edeceğini söyledi. 'Biz bu çocuklarımıza 200 kardelen adı altında bir etüt merkezi yaptık' diyen Yenigün, "Burada yaklaşık 200 tane öğrencimiz gelecek, bizim temin ettiğimiz öğretmenler eşliğinde etüt yapacak. O öğretmenler çocuklarımızın eksik kaldığı Türkçe, matematik, fizik derslerinde onlara takviye verecek. Burada birde bir bilgisayar sınıfı da oluşturduk. Bu sınıfımızda da çocuklarımız bilgisayar dersi görecek ve bilgisayar kullanmayı öğrenecekler. Bu bölgeye burası çok yararlı olacak.” dedi.

Açılışın ardından Vali Selman Yenigün ve davetliler, öğrencilerin etüt aldıkları sınıfları gezerek öğrenciler ile bir süre sohbet etti.

Etüt Eğitim Merkezi'nde, 4 sınıf oluşturularak, başvuru yapan 125 öğrenci eğitime başladı. Etüd merkezine; Türkçe, sosyal bilgiler, matematik, fen bilgisi, bilgisayar ve PDR’ci olmak üzere 7 personel istihdam edildi. Ayrıca, bilgisayar laboratuvarı oluşturularak, öğrencileri araştırma ve öğrenmeleri hedeflendi.

Editör: TE Bilisim