Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kurtuluş coşkusu, Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Erzincan Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, askeri, sivil erkân ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Erzincan Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, "Bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Erzincan'ımız tarih içerisinde çok büyük acılar, felaketler, yokluklar ve insafsızca zulümler yaşamıştır. Geçtiğimiz yüz yılda Erzincanımızın yaşadığı işgal günleri ve muhacirlik dönemleri de ecdadımız için yokluk, yoksulluk ve çile dolu yılları beraberinde getirmiştir. Bölgedeki Ermeni çeteleri birlikte hareket ettikleri Rus kuvvetlerinin Bolşevik ihtilali sonrasında bölgeden çekilmesiyle birlikte kontrolü tamamen ele geçirerek Erzincan ve havarisinde yaptıkları zulüm ve katliamlarla zaten yokluk, çaresizlik içerisinde ki insanımızı neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır." diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci’nin konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi önündeki törenler sona erdi.

Erzincan Belediyesi önündeki törenler sonrası Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek çelenk sunumu ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Kurtuluş coşkusu daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın ve 3. Ordu Komutanlığı Askeri Bando takımının gösterileri ile devam etti.

Editör: TE Bilisim