ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca, geçen yıl 2 bin 800 öğrenciye burs verdiklerini, bu yıl ise 3 bin 500 öğrencinin eğitim hayatına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü şöleni, 24 Şubat Pazar günü saat 12.00’de Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Gülbey Sezgin ve EKEV Başkanı Sadık Ağca şölen öncesinde İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ı da davet ettiklerini belirten Sezgin, tüm vatandaşları da şölene beklediklerini ifade etti. Erzincanlıların sadece kendi memleketlerine değil Türkiye’nin dört bir yanına hizmet eden siyaset adamlarını yetiştirdiğine değinen Sezgin, “Biz böyle başarılı hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın hiçbir ayrım gözetmeden ülkenin dört yanına götürdüğü hizmetlerden onur duyuyoruz.” dedi.

EKEV Başkanı Sadık Ağca da, 1993 yılında 66 öğrenciye burs vererek hizmete başladıklarını dile getirdi. Geçen yıl 2 bin 800 öğrenciye burs yardımında bulunduklarını hatırlatan Ağca, “2013 yılında 3 bin 500 öğrenciye burs vereceğiz. Şu an sadece Erzincanlı öğrencilere burs verebiliyoruz. Kamu yararına çalışır vakıf statüsünü aldığımızda Türkiye genelinde bütün illerdeki öğrencilere burs verebileceğiz. Sadece bursla bitmiyor bu hizmetler. Bir kız öğrenci yurdu yaptırdık, bir erkek öğrenci yurdunun yapılması için de çalışmalarımız sürüyor. Vakfımız Anadolu’dan gelip İstanbul’da en çok burs ve yurt hizmeti veren bir unvana sahip. Bu sebeple TBMM’den üstün hizmet ödülü almıştır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim