İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Hatay'ın Erzin Kaymakamı İskender Yönden'in Hükümet Konağı'nda açtığı 'Sosyal Market'e, yeni yılla birlikte çok sayıda yardım yapıldı. Maddi durumları iyi olmayan ailelerin faydalanabildiği market, yoksul vatandaşın umudu oldu.

Göreve geldiği tarihten bu yana imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle bölgeye adını duyuran Erzin Kaymakamı İskender Yönden, dar gelirli ailelerin sevinç kaynağı oldu. Kaymakam Yönden'in geçtiğimiz yıl kurduğu Sosyal Market, yeni yılla birlikte en verimli dönemini yaşıyor. Hükümet Konağı zemin katında faaliyet gösteren Sosyal Market, zengin vatandaşların yaptıkları yardımları, maddi durumu iyi olmayan ailelere ulaştırmada köprü vazifesi görüyor. Bölgede çeşitli il ve ilçelere de örnek olan Sosyal Markete, ocak ayının başı itibariyle 100 bin liralık giyim, çeyizlik malzeme ve tuhafiye yardımı yapıldı.

Yardımların büyük bir özveriyle muhtaç ailelere dağıtıldığını söyleyen Kaymakam İskender Yönden, marketin toplumsal destek projesi olduğuna dikkat çekti. Zengin'den alınan yardımların bu market yoluyla dar gelirli ailelere ulaştırıldığına değinen Yönden, ''Yeni yılla birlikte marketimize Kiğılı firmasın 30 Bin liralık giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı. İsmini vermek istemeyen bir hayırsever vatandaşımız 50 bin liralık tuhafiye ve çeyiz yardımı, Erzin Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanımız Arzu Karahan'ın babası 10 bin liralık giyim yardımında bulundular. Bu sosyal projemize destek olan herkesten Allah razı olsun. Yardımları kaymakamlık çalışanlarımız özverili bir çalışmayla muhtaç ailelere ulaştırıyor.'' ifadelerini kullandı.

Sosyal Market'in bölgeye örnek olduğuna dikkat çeken Kaymakam Yönden, ''Hizmete açtığımız bu markette nakit para geçmiyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız, ihtiyaçları ölçüsünde marketimizden faydalanabiliyor. Bu projeyi hayata geçirmemiz, çok sayıda insanın sevinmesine yol açtı. Sosyal Market, yalnızca ilçemizde kalmadı, çevre il ve ilçelerde yöneticiler tarafından da örnek alındı. Bugün sosyal marketlerin yaygınlaştığını görünce biz mutlu oluyoruz. İnsanların hayır dualarını almak, yeni elbise alan çocukların güler yüzlerini görmek bize yetiyor.'' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim