MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Hatay’ın Erzin ilçesinde esnaf ve işadamlarına KOSGEB tarafından ‘Esnafı güçlendirme ve destekleme’ konulu seminer verildi.

Erzin Genç İşadamları Derneği’nin (ERGİAD) organize ettiği seminer, FEM Dershanesi konferans salonunda yapıldı. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Canatar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, ERGİAD Başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz, işadamları ve esnaflar katıldı.

ERGİAD Başkanı Yılmaz, seminerler yoluyla esnafları bilgilendirmek istediklerini söyledi. Amaçlarının küçük ölçekteki işletmelerin büyümesine katkı sağlamak olduğunu belirten Yılmaz, “Bu doğrultuda KOSGEB tarafından esnaflara sağlanan destekler net bir şekilde ortadadır. Devlet kanalıyla ve KOSGEB aracılığıyla gelen krediler esnafımızın büyümesine katkı sunuyor. Bu seminerler, küçük ve orta ölçekteki işletmelerimizin, ticarete yeni atılan veya uzun yıllardır ticaret içerisinde bulunan esnaflarımıza verilen hibe desteğinden nasıl faydalanabilecekleri hususunda aydınlatıcı olacak.’’ dedi.

KOSGEB Hatay İl Müdürü Seracettin Özcan, projelere; hibe, fon ve kredilerin nasıl alındığına yönelik bilgi verdi. Özcan, firmaların kendilerini geliştirmeye yönelik hazırladıkları projelere destek önemli destekler verildiğini belirtti. Küçük ölçekteki işletmelerin büyümesine kredilerle katkı sağlandığını vurgulayan Özcan, “Bu yolla birçok firma kendini geliştirmiştir. İş kurmak ve kendini geliştirmek isteyenlerin, kullanımı çok olan, ancak ithalatla temin edilen ürün ve yazılımlara ilişkin projeler hazırlamasında büyük yarar var. Bu tarz kabul edilecek projelere, hibe, fon ve krediler sıkça veriliyor. Bu doğrultuda markalaşma önemlidir. Markanızın tescilini yapmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim