İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, meslek lisesi öğrencilerine yönelik eğitim gezileri devam ediyor. Geziye katılan öğrenciler, hem ESHOT'un çalışmaları hakkında bilgi alıyor hem de eğlenceli bir gün geçiriyor. Projeden, yıl sonuna kadar 22 okuldan toplam 660 öğrencinin faydalanması hedefleniyor.

ESHOT eğitim gezilerinin bu haftaki misafiri, Seyit Şanlı ile Necla Tevfik Karadavut endüstri meslek liseleri öğrencileri oldu. Okullarından otobüslerle alınarak ESHOT Gediz Otobüs Bakım Atölyesi’ne götürülen 60 öğrenci, atölyeleri ziyaret etti. Karoser bakım, körüklü otobüs-körük yapım onarım, otomatik şanzıman bakım onarım, motor yenileme ve test, otobüs mekanik parçaları yenileme bakım onarım ve otobüs klima bakım birimlerini gezerek, Araç Bakım Onarım Daire Başkanı İbrahim Yetmen’den bilgi aldılar. Gezinin ilgi çekici duraklarından birisi de ulaşım maketleri sergisi oldu. Faytondan troleybüse, tramvaydan günümüzde kullanılan otobüslere kadar İzmirlilere hizmet veren bütün toplu ulaşım araçlarının maketlerinin yer aldığı sergiyi gezdiler. Daha sonra şoförlerin eğitim aldığı simülatör odasını ziyaret ettiler. Uzman personel tarafından bilgilendirilen öğrenciler, sırayla bindikleri simülatörde, otobüs kullanmanın zorluklarını yaşayarak öğrendi.

Gediz Otobüs Bakım Atölyesi’nden sonra öğrenciler, Konak’ta bulunan Uydu Takip Kontrol ve Yönetim Merkezi’ne giderek, bin 500 otobüsün dijital haritalar üzerinde gerçek zamanlı kilometre, hız, güzergâh ve sefer takiplerini öğrendi. Dev ekranlardan, kendi oturdukları bölgelere çalışan otobüsleri takip ettiler.

Editör: TE Bilisim