LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda(SYDV) yaşlı ve engelli maaşi bağlanma kriterlerinin değiştiğini söyledi. Balkanlıoğlu, eskiden 3 -5 ayda tamamlanan hatta bazı vatandaşların bir sene süren işlemlerinin artık en geç bir ay içerisinde biteceğini, maaşlarının bağlanarak, mağduriyetlerinin giderileceğini kaydetti.

Geçtiğimiz dönemlerde çeşitli kurumları dolaşarak bazen aylarca süren yaşlı ve özürlü maaşlarının tespiti ve bağlanmasıyla ilgili yetki valiliklere devredildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'da(SYDV) alt yapı çalışmalarını tamamlayarak hizmete hazır hale geldi. SYDV tarafından yapılacak işlemlerde vatandaşların sadece kimlikleri ile başvurmaları yeterli olacak.

Afyonkarahisar Valisi SYDV Başkanı İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden maaş bağlama işlemlerinin uzun sürmesinden dolayı birtakım şikayetler aldıklarını belirterek, bu durumun ortadan kaldırıldığını söyledi. Balkanlıoğlu, "Vakfımız 2022 Sayılı Kanuna göre bağlanan maaşların bağlanmasında da gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamış olup, vatandaşlarımızın işlemlerini hızlı, şeffaf ve adaletli bir şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca aylık bağlama kriterleri de güncellenmiştir." dedi.

Balkanlıoğlu, SYDV'nin sosyal yardımlar konusunda, eşi vefat edenlere bağlanan aylıklar, genel sağlık sigortası gelir tespiti işlemlerinde yaptıkları uygulamaların tamamında örnek çalışmalara imza attığını belirtti. Eskiden 3 -5 ayda tamamlanan hatta bazı vatandaşların bir sene süren işlemlerinin artık en geç bir ay içerisinde biteceğini maaşlarının bağlanarak, mağduriyetlerinin giderileceğini kaydetti. Balkanlıoğlu, çevresinde engelli, yaşlı ya da hanesinde bu durumdaki vatandaşlara sahip olanların durumlarının bildirilmesi halinde kısa sürede gerekenin yapılacağını anlattı.


Editör: TE Bilisim