YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Enerji Sanayi Maden ve Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Türkiye’de son 10 yılda 10 bin 723 işçinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Maden Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şubeleri ile Enerji Sanayi Maden ve Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi işbirliğiyle EMO hizmet binasında “İş kazalarından doğan cezai ve hukuki sorumluk “konulu panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan ESM Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Türkiye’de yapılan özelleştirmeler sonucunda kamuda ve özelde sağlıksız ve iş güvenliği olmayan bir ortam oluşturulduğunu söyledi.

HER 8 SAATTE BİR İŞÇİ ÖLÜYOR

Türkiye’nin iş kazaları sıralamasında Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü sırada yer aldığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye’de her 8 saatte 1 işçi yılda ise bin 500 işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybediyor. Son 10 yılda Türkiye’de 10 bin 723 işçi hayatını kaybetmiştir. Bütün bunlara iş kazası demek fazla iyimserlik anlamına gelir. Bunların hepsi iş cinayetidir. Modern kölelik olan bu çalışma hayatına karşı herkesin mücadele etmesi temel görevleri arasında yer alıyor." diye konuştu.




Editör: TE Bilisim