TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Türkiye’nin beyaz şeritli istiklal madalyalı tek ilçesi olan İnebolu’da, 87 yıl aradan sonra
bu kez madalyanın 27x19 ebadında rölyefi yapıldı. Belediye Başkanı Engin Uzuner tarafından, tanıtım amaçlı kullanılmak üzere ilçe esnafına bizzat dağıtılan İstiklal Madalyası rölyefi, büyük beğeni kazandı.

Başkan Uzuner, İnebolu halkının, 1924’ten günümüze kadar istiklal madalyasına sahip olmanın haklı gururunu ve onurunu taşıdığını ifade etti. Belediye Başkanı Engin Uzuner, şöyle dedi:

“Kahraman ilçemiz İnebolu’nun kayıkçılarının, İstiklal Savaşı’nın başından sonuna kadar büyük bir gayret ve özveri ile insanüstü çabalarını ortaya koyup, binlerce ton silah, cephane ve askeri malzemeyi hiçbir ücret almadan karaya çıkaran, yaptıkları büyük hizmetlerle Kurtuluş Savaşı tarihinde şerefle yer tutan İnebolu kayıkçılarının kahramanlıkları, TBMM tarafından 11 Şubat 1924 tarihinde 66 numaralı kanunla beyaz şeritli İstiklal Madalyası ve Beratı ile taltif edilmiştir. Türkiye’nin beyaz şeritli istiklal madalyalı tek ilçesi İnebolumuzun girişine, 87 yıl aradan sonra istiklal madalyamızın rölyefini yaptık. İstedik ki istiklal madalyamızın 27x19 santimetre ebadında rölyefi ilçemizdeki tüm iş yerlerinde bulunsun, ilçenin tanıtımına katkı sağlasın. İnebolu Mavnacılar Loncası'na verilen istiklal madalyamız, kayıkçıların şahsında tüm İnebolu halkına verilmiş bir madalyadır. Bu nedenle İnebolu halkımız, 1924’ten günümüze kadar böyle bir madalyaya sahip olmanın haklı gururunu ve onurunu taşımaktadır.”

Editör: TE Bilisim