Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, Belediye Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM)'nin mesleki kurslarına katılan kadınlar, hem meslek sahibi oluyor hem de yeni hobilerle kendilerini geliştiriyor.

430 bin nüfuslu Etimesgut’ta kadın sayısı 210’bini buluyor. TÜİK verilerinden hareketle Etimesgut Belediyesi, ihtiyacı olduğu halde geçerli bir mesleği olmayan, çalışmayan, okuma yazma bilmeyen kadınların sosyoekonomik profilini çıkardı. etiSEM projesiyle özellikle kadınların ihtiyaç duyduğu mesleki ve kişisel gelişim kurslarına ağırlık verdi. Belediyenin sosyal ve kültürel etkinliklerinden, bu yıl yaklaşık 20 bin kadın yararlanıyor. Etimesgut Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde ise 2 bine yakın kadın faal olarak çalışıyor. etiSEM bünyesindeki 60 kursa, 3 bin kadın devam ediyor. Bu kurslarda kadınlar, ilgi alanlarına göre bilgisayar kullanımı, ofis programları, kadın giysileri dikimi, bilgisayar destekli grafik ve tasarım, İngilizce, Arapça, Osmanlı Türkçesi, tezhip, ney gibi tercihler yapabiliyor. Kursları başarıyla bitirenlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel çalışan, üreten ve sosyal hayata daha çok katılan kadınların daha mutlu olacaklarını belirterek, “Kadınlarımızın her yönüyle gelişimine katkı sağlayacak, yeni meslekler edindirecek etiSEM projemizi başarıyla yürütüyoruz. Kadınlarımızın sosyal hayata daha çok katılmasını istiyoruz. Bu yönüyle geziler başta olmak üzere sinema gösterimleri, sergiler, seminerler ve konferanslar düzenleyerek, daha çok kadınımızın bunlara katılımını sağlıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim