Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, ev ve süs hayvanları satışı yapan iş yeri sahiplerine eğitim vereceklerini söyledi.

Yaman, yaptığı açıklamada, üç yıl önce açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde ilçe belediyeleri tarafından getirilen sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavilerinin yapıldığını ifade etti.5 bin 500 sokak hayvanının rehabilite edildiğini kaydeden Yaman, "Bunun dışında kaza geçirmiş, güçten düşmüş ve bakıma muhtaç 832 adet sokak hayvanı da tedavi edildi. Ayrıca 104 ilk ve ortaokula "Hayvan sevgisi, hayvanları koruma ve hayvanlardan bulaşan hastalıklardan korunma” konularında eğitimler verdik." dedi.

19-20 Mart tarihlerinde ev ve süs hayvanları satışı yapan yerlere eğitim vereceklerini kaydeden Yaman, şunları dedi: "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden gelecek olan eğitimcilerle seminer gerçekleştirilecek. Eğitim semineri boyunca pet hayvanları ile ilgili bakım, beslenme, barındırma şartları, yasa ve yönetmelikler anlatılacak. Ev ve süs hayvanları satışı yapılan yerlerin ruhsat için gerekli sertifikaları eğitim semineri sonucunda katılım sağlayan vatandaşlara verilecek."

Editör: TE Bilisim