TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji tarafından geleneksel olarak yapılan ve bu sene 8.'si gerçekleştirilen Bilgi ve Yap-Boz Şenliği'ne rekor katılım sağlandı.

33 yıldır kurumsal faaliyet gösteren Fatih Koleji, 6 yaş ana sınıfı öğrencilerine 8. Geleneksel Bilgi ve Yap-Boz Şenliği düzenlendi. 8. geleneksel bilgi ve yap-boz yarışması ve şenliğine Ereğli Merkez, Ormanlı Beldesi ve Alaplı’dan 800 civarında katılım gerçekleşti. Şenliğe geçen yıl 520 öğrenci katılmıştı. Fatih Koleji kampüsünde gerçekleştirilen sınav için minik yürekler sınıflarda yerini alırken, aileler ise onları okul bahçesinde heyecanla bekledi. Şenliğin ödül töreni 21 Nisan 2015 Salı günü saat 18.30’da Fatih Koleji konferans salonunda yapılacak.

Ereğli merkez, Ormanlı beldesi ve Alaplı ilçelerinden aileleriyle gelen minik yürekler, Fatih Kolejli olabilmek için yarıştı. İki aşamalı olan yarışma ve şenliğin birinci aşamasında öğrencilere çoktan seçmeli 30 soru soruldu. Bu sorularla minik yüreklerin, dikkatlerini ölçme, görsel algılarını, matematiksel düşünebilme becerilerini ve kavrama yeteneklerini ölçmeleri sağlandı. İkinci aşamada 30 parçadan oluşan yap-bozu tamamlamaları istendi. Bu bölümde ise minik yüreklerin, hızlı ve doğru yapabilme kabiliyetlerini ölçmeleri sağlandı. Çocuğunu yap-boz şenliğine getiren velilerden Ahmet Yıldızhan, “Fatih Koleji gerek öğrencilerin akademik başarısı, ulusal-uluslararası yarışmalardaki başarısı ve sosyal organizasyonlarıyla adını duyurmuş bir eğitim kurumudur. Bir veli olarak okulun kalitesini ve başarılarını takip ediyorum. Çocuğumun hem 1. sınıfa hazır olup olmadığını ölçebilmek hem de Fatih Koleji’nde okumasını arzu ettiğim için bu şenliğe girmesini istedim.” dedi.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise amaçlarının öğrencilerin özgüvenlerini sağlamak olduğunu söyledi. Yanık konuşmasında, “Amacımız öğrencilerimizin özgüvenlerini sağlamanın yanında onlara bilgi düzeyini ve yeteneklerini ölçebilme imkânı vermek. Ayrıca, öğretmenler ve öğrenciler arası sevgi bağlarının kuvvetlenmesine, kurumlar arası ilişkilerin artırılmasına katkı sağlamak diğer amaçlarımızdan biri. Bu yıl yaklaşık 800 öğrencinin bilgi ve yap-boz şenliğine katılması, ilginin bu kadar büyük olması okulumuza gösterilen teveccühün bir neticesidir. Bu ilgiden dolayı öğrenci ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bizler emeğin ve başarının ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle başarılı öğrenciyi, öğretmenini ve okulunu ödüllendiriyoruz." Yanık, ödüllerin bisiklet, altın, madalya, başarı belgesi, plaket ve sürpriz hediye çekleri olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim