Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Antalya’nın Finike ilçesinde merkezi vaaz sisteminin kalkması imamların önünü açtı. Din görevlileri artık kendi cemaatlerine kendi cami kürsülerinden sesleniyor. Bu kapsamda Müftülük, imamların bilgilerini artırmak için hizmet içi eğitime hız verdi.
Haftada 6 gün düzenlenen hizmet içi eğitime Finike, Turunçova, Yeşilyurt, Sahilkent ve Hasyurt beldelerinden 25 din görevlisi katılıyor.

Haftada bir gün yatsı namazından sonra Yeşilyurt Kur’an Kursu’nda toplanan din görevlileri ilçede yapılacak dini hizmetlerin müzakeresini yapıyor. Daha sonra ise ilçe müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun öncülüğünde tefsir ve meal dersleri görüyor. Ayrıca Kum Mahallesi camiinde de 25 din görevlisine cuma günü hariç haftanın her günü kıraat ve Kur’an okuma eğitimi veriliyor.

İmamların donanımının yükseltilmesini hedeflediklerini belirten Finike Müftüsü Lütfü İmamoğlu, "Şimdi bizim arzuladığımız arkadaşlarımız kıraatini biraz daha geliştirsin. Daha düzgün okusun. 20 yıllık görevlimiz de var 5 yıllık da. Karma 25 arkadaşımız o kursa devam ediyor. Mart sonuna kadar da devam edecek. Arkadaşlarımızı yetiştirme konusunda gayret gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu da otomatikman cemaate yansıyacak." dedi.

Merkezi vaaz sisteminin kaldırılmasıyla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Finike Müftüsü Lütfü İmamoğlu şöyle devam etti: “Özellikle merkezi vaazın kaldırılmasından dolayı güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz. Arkadaşlarımız da baştan belki azıcık sıkıntı çekseler de zamanla daha da iyi olacak."

Editör: TE Bilisim