MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Diyarbakır'da ekmek üretimi, satışı ve dağıtımı aşamalarında çalışan tüm personel ve işyeri sahiplerine yönelik insan sağlığı ve temizlik eğitimi veriliyor. Eğitiminin sonunda yapılacak zorunlu sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlara 'Hijyen Eğitimi Belgesi' verilecek. Sınavı geçemeyenlerin fırıncılık yapmasına izin verilmeyecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında yapılan ortak protokol gereği, Diyarbakır’daki fırınların tamamında ekmek üretimi, dağıtımı ve satışı aşamalarında görev alan personel eğitime alındı. Eğitim toplantısına Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Gıda Kontrol Şube Müdürü Ramazan Yaman, bakanlık temsilcisi Dr. Berna Duman Aydın, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Vural, Gıda Hijyen Yönetmeliğini anlatmak üzere Gıda Mühendisi Nevzat Bayram ile 450 fırıncı esnafı ve çalışanları katıldı. Fırıncılara hijyen ile ilglii genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri gibi konular anlatıldı.

Fırıncı esnafına verilen bilgiler doğrultusunda bundan böyle ekmekler satıcı tarafından tüketiciye verileceği, müşterinin ürüne dokunmayacağı ve ekmeğin satışa sunulduğu dolaplar veya tezgahlar açıkta bırakılmayacağı vurgulandı. Eğitimlerden sonra yapılacak sınavda başarılı olan fırıncılara belge verilecek.

Editör: TE Bilisim