İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında imzalanan protokolle gazetecilere yönelik 7 ayrı konu da eğitim verilecek.

ORAN Genel Sekreteri Dr Mustafa Palancıoğlu ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya arasında, gazetecilere yönelik verilecek eğitimle ilgili protokol imzalandı. Yapılan protokole göre, Cemiyet tarafından hazırlanan projeye ORAN destek veriyor. ORAN tarafından eğitim programı ile ilgili ihale yapılacak. Bir hafta sürecek eğitim programında gazetecilere, fotoğraf ve kamera çekimi, diksiyon eğitimi, haber yazım teknikleri, etkili iletişim eğitimi, stres yönetimi, zaman yönetimi, ekip ruhu ve takım çalışması gibi konu başlıklarında konusunda deneyimli uzmanlar tarafından eğitim verilecek. Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde düzenlenecek eğitim programı 36 saat sürecek.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, projeye destek verdikleri için Genel Sekreter Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür etti. ORAN’ın Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan kalkınmaya yönelik önemli çalışmaları olduğunu aktaran Altınkaya, “Faaliyette bulunduğu sürede başarılı projelere imza attı. Bizde gazeteciler cemiyeti olarak bir proje kapsamında başvurduk. Yetkili arkadaşlar onaydı. Eğitim faaliyeti idi. Meslektaşlarımız açısından, genç meslektaşlarımız açısından anlamlı ve önemli bir eğitim çalışmasıdır. 36 saatlik bir eğitim programı olacak. Şubat ayında bitirmemiz gerekiyor. Proje kapsamında 7 ana konuda ORAN’ın yapacağı ihale ile sahasında uzman kişiler eğitim verecek.” dedi.

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, 2009 yılının sonundan beri hizmet verdiklerini ifade ederek, “O tarihten beri gazeteci arkadaşlarımızın bizlere olan desteğini biliyoruz. Teşekkür ediyoruz. Biz de yazılı ve görsel basının desteği adına bir çalışmamız oldu. Bölgemizin yurt dışında ve yurtiçinde tanıtılması adına medyanın, gazetecilerin desteklenmesi için çalışacağız. Bu projenin hayata geçirilmesi de çok önemliydi ve katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

ORAN olarak teknik desteklerin devam ettiğini aktaran Palancıoğlu, “Geçtiğimiz yıl 60 proje başvurusu oldu. 32’si destek aldı. Bunlardan biriside Gazeteciler Cemiyetine ait proje. Önümüzdeki yıllarda diğer desteklerden de medya mensuplarının yaralanması için çalışacağız” dedi. Palancıoğlu, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerindeki medya çalışanlarına yönelik eğitim amaçlı TRT ile düşündükleri bir projeyi de hayata geçirmeyi düşündüklerini ve iler ki dönemde bu program sayısını artıracaklarını ifade etti.

BİN KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM SAĞLADIK

Genel Sekreter Dr. Mustafa Palancıoğlu, 2013 yılında hibe miktarında 20 milyon liraya çıktıklarını anımsatarak, “KOBİ’lere 15 milyon lira, 5 milyon lirada kamu kurumlarına destek için başvurular almaya başladık. 15 Mart 2013 tarihine kadar başvuruları alacağız. Teknik destek veren ve bölgenin kalkınması adına hizmet eden bir kamu kuruluşuyuz. Türkiye genelinde 26 ajanstan biriyiz ve bu ajansların genel sekreterleri bakanlığımızca düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Burada işsizliklerin önlenmesinde kalkınma ajansların etkisi görüşüldü ve fazla olduğuna dikkat çekildi. Biz ajans olarak doğrudan bin kişiye istihdam sağladık. Bu Türkiye genelinde 40 bine ulaştı. KOBİ’lere verilen teşvik ve hibelerde işsizliğin azalmasına etki sağladı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim