TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Mardin Derik ilçesi Marev İbrahim Fidanoğlu İlköğretim Okulu ile Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu kardeş okul oldu. Kardeş Okul Projesi kapsamında Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu'nda 'Kitabı hediye ettim, dost buldum. Haydi, durma; bir kitap da sen yolla' kampanyası düzenlendi.

Toplanan kitaplar, Derik Marev İlköğretim Okulu öğrencilerine hediye edildi. Toplanan kitapları ve alınan hediyeleri Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Erol Özdemir ve Okul Aile Birliği Üyeleri Derik’e gelerek öğrencilere dağıttı. Gaziantep’ten gelen misafirleri Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Macit, Marev İlköğretim Okulu Müdürü Remzi Erdaş karşıladı.

Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Erol Özdemir, kardeş okul oldukları Derik Marev İlköğretim Okulu yararına kermes ve yemek yarışması düzenlediklerini belirtti. Özdemir öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Okulumuzdaki birçok öğrencilerimiz bu kampanyaya iştirak ederek Derik’te kardeşlerine kitap aldılar. Ayrıca okul aile birliğimiz yemek yarışması düzenledi. Elde edilen gelirlerle Derik’li kardeş öğrencilerimize karne hediyesi aldık. Şimdi burada sizlere karne hediyelerinizi ve Gaziantep’li kardeşlerinizin göndermiş oldukları hediyeleri sizlere takdim ediyoruz. Kardeşlik projemize katkısı olan öğrencilerimize, velilere ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Karneleriniz şimdiden hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman kardeş okul olarak Derik’i seçmelerinde mutlu olduklarını belirtti. Kahraman, "Gaziantep deki imkânlarla Derik’teki imkânlar bir değildir. Eğitim adına öğrencilerimize ne kadar çok imkân sunarsak o kadar başarı oranı artar. Gaziantep Mutafoğlu Koleji'nin ilçemizi seçmeleri bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca Gaziantep’ten Derik’e gönül köprüsü kuran Özel Mutafoğlu öğrencilerine, velilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Hediye dağıtımından sonra Gaziantep’ten gelen misafirlere Derik’in meşhur tavası ikram edildi.

Editör: TE Bilisim