LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Afyonkarahisar Jeotermal Enerji AŞ (AFJET) Türkiye'ye örnek olan 'termal turizm hattı' projesinin ikincisini Gazlıgöl’de hayata geçiriyor. Termal suların tek elde toplanacağı proje kapsamında 16 kilometrelik hattın, 8 kilometrelik kısmı tamamlandı. Proje ile bölgede önümüzde bir kaç yıl içinde 100 bine ulaşacak devre tatil köylerinin su sıkıntısının çözülmesi planlanıyor.
AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, merkezde sıcak suyun çıktığı Ömer-Gecek termal havzasından otellerin bulunduğu 8 kilometrelik bölgeye ‘termal turizm hattı’ çektiklerini belirterek, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Sıcak suyu yatırımcının ayağına kadar getirdiklerini belirten Ulutürk, bu projenin bir benzerinin termal sularıyla ünlü ve 11 bin yatak kapasitesi bulunan Gazlıgöl’e uygulayacaklarını anlattı. Gazlıgöl’de devre tatil sisteminin bulunduğu çok sayıda tesise sahip olduğunu ifade eden Ulutürk, “Bölgede toplam bir milyon 200 bin liralık bir proje uygulanıyor. Biz projeyle biz buraya yaklaşık 15 bin kapasitesine hitabeden bir proje yaptık. Otomasyon, havuz kısmı, kuyular ilave kuyu ve 5 kilometrelik dağıtım hattı döşendi. Mayıs ayı başında hizmete girecek.” diye konuştu.
Dağıtım hattının hem tesislere hem de çevre oldukça faydalı olacağını ifade eden Ulutürk, tesislerin kullandıkları sudan yüzde 50 daha az su kullanarak bu sistemi çevireceklerini, artan sularında tekrar reenjekte edileceğini anlattı.

Editör: TE Bilisim