MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, belediye tarafından geçmiş zamanlarda gecekondulaşmayı önlemek için Beyazkent Mahallesi'nde dağıtılan arsaların başka bir şahsa satılamaz şartı olmasına rağmen, defalarca el değiştirdiğini ifade etti. Uğurlu, “Birçok arsa ve ev el değiştirmiş. Tek tip projeler olmasına rağmen herkes kafasına göre ev yapmış. Kısacası gecekondulaşma önlenecek derken devlet eliyle bir gecekondu bölgesi oluşturulmuş. Vatandaş, yeni yaptığımız kentsel dönüşüm projeleri bittikten sonra oraları görecek, bilgi sahibi olacak bize başvuracak. Eğer o zaman istenirse önceki projeyi tekrar hayata geçireceğiz.” dedi.

        Karaman Belediyesi, başlattığı Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz Projesi kapsamında 4. mahalle meclisi toplantısını Beyazkent Mahallesi’nde düzenledi. Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi toplantı salonunda mahalle halkıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, sorunlarını tek tek dinledi. Mahalle halkı, en çok mahallelerine doğalgazın ne zaman geleceğini sordu ve buradaki evlerin birçoğu belediye tarafından dağıtılan arsalar olduğundan kanuni olarak alınıp satılamadığını, bunun da sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi.

        Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bu bölgenin maalesef devlet eliyle gecekondulaşmanın oluşturulduğu bir mahalle olduğunu söyledi. Belediye tarafından geçmiş zamanlarda gecekondulaşmayı önlemek için dağıtılan arsaların başka bir şahsa satılamaz şartı olmasına rağmen, arsaların ve evlerin defalarca el değiştirdiğini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti: “Birçok arsa ve ev el değiştirmiş. Tapu başkasının üzerinde fakat ev sahibinin hiçbir kanuni hakkı yok. Bu kanayan bir yara. Tek tip projeler olmasına rağmen herkes kafasına göre ev yapmış. Bazıları oturum ruhsatı almış, bazıları alamamış. Kısacası gecekondulaşma önlenecek derken devlet eliyle bir gecekondu bölgesi oluşturulmuş. Göreve gelir gelmez bu bölge için bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamıştım. Fakat bana ve TOKİ idaresine, istemiyoruz diye bin beş yüz imzalı dilekçe geldi. Bu yüzden projeyi rafa kaldırdık. Şimdi vatandaş yeni yaptığımız kentsel dönüşüm projeleri bittikten sonra oraları görecek, bilgi sahibi olacak bize başvuracak. Eğer o zaman istenirse önceki projeyi tekrar hayata geçireceğiz.”

        Başkan Uğurlu Mahalle halkının doğal gaz sorunu hakkında da şunları söyledi: “Doğalgaz şirketi özel bir şirket. Bizim yüzde 10 payımız var. Yani yüzde 10 söz sahibiyiz. Bu bölgenin bu sene programa alındığını biliyorum. Yalnız abone olmak için şirkete ne kadar fazla başvuru yapılırsa şirket çalışmalarını o mahalleye kaydırıyor. Abone olmak için başvuru yapanların sayısı önemli. Şu anda arkadaşlarımız herkesin sorununu tek, tek dinledi. Konular incelendikten sonra size mutlaka dönülecek. Sorununuz giderilemiyorsa bile yinede size neden sorunun çözülemediği anlatılacak.''

Editör: TE Bilisim