BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Dünya ticaretinde rekabet giderek zorlaşıyor. Bir yandan mevcut pazarları korumaya, diğer yandan da yeni ülkelere açılmaya çalışan Türk ihracatçısı, eğitimle başarmak istiyor. Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM), iş âleminden gelen yoğun istek üzerine bir süredir dış ticaret programları düzenliyor. İzmir’in yanısıra çevre illerden de katılımın olduğu bu eğitimler, son olarak İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) işbirliğiyle yapıldı. İGİD üyelerine, ihracatta daha da başarılı olmanın püf noktaları öğretildi, Çin, ABD ve Avrupa firmalarıyla rekabette öne çıkmanın yolları gösterildi. Dersleri başarıyla tamamlayan işadamlarına törenle sertifika verildi.

Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, alışılmış yöntemleri uygulayarak dünyayla rekabet etmenin artık imkansız hale geldiğini, bilginin ve akılterinin kazandığı bir dönemde olunduğunu söyledi. Güneş, “Firmalarımız kendilerini sürekli yenilemeye, bilgiye ve eğitime yatırım yapmaya zorunlu, çünkü rakiplerimiz boş durmuyor. İhracat yapan işadamlarımız ve sanayicilerimiz, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip stratejilerini buna göre güncellemeli. Dış pazarda başarmak için başka çare yok. Son dönemde bu yönde önemli adımlar atılıyor, ihracatçımız kendini geliştirmek istiyor. Verdiğimiz eğitimlerin daha çok döviz olarak ülkemize geri döneceğine inanıyoruz ve eğitimin öneminin farkında olan iş dünyası temsilcilerini kutluyoruz.” dedi.

İGİD Başkan Vekili Selim Doğanata da özellikle ihracatçı KOBİ’ler için eğitimin önemine işaret etti. Üyelerinin başarısını ve gücünü arttıracak bu tür programların devam edeceğini belirterek, “KOBİ’leri dış ticarete açarken altyapılarını güçlendirmek zorundayız. Profesyonel ekibi olmayan veya profesyonel destek alamayan firmaların, dış ticarette şansı ne yazık ki az. İşte bu gerçekten hareket edip İzmir’deki üniversitelerle işbirliğine gidiyoruz. Öğrenilen her yeni bilgi, alınan her eğitim iş yaşamında daha da çok başarı demek.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim