LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Siirt Üniversitesi tarafından ‘Gelenek ve Göreneklerle Siirt’ Paneli düzenlendi.

Üniversite'nin Merkez Kampüsündeki Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Defterdar Meral Dönmez, Müftü Faruk Arvas, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, gelenek ve görenek toplumları ayakta tutan ve değerleriyle ileriye gitmeyi sağlayan önemli davranış kuralları ve alışkanlıklar olduğunu söyledi. Vali Tutulmaz, Siirt’in diğer illerden ve diğer illerde yaşayan vatandaşlardan daha belirgin şekilde özel gelenekleri olan bir yer olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu kültür aktarımında bugüne kadar genellikle ağırlıklı olarak sözel ve görsel anlamda devam eden bir aktarım söz konusu. Değerli yazarlarımız, gazetecilerimiz tarafından bu kültürlerin bir kısmı kayıt altına alınmış ancak burada bunu tekrar siz değerli gençlerle bugün paylaşarak geleceğe bir adım daha bu kültürel değerlerimizi aktarabilme şansımız olacak."

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise Siirt’in medeniyetler beşiği Mezopotamya’da yer alan kadim bir şehir olduğunu ifade etti. Rektör Erman, şunları söyledi: “Gerek 3 dilli şehir olması, farklı inançlardan insanları geçmiş dönemlerde bağrında barındırması burada çok kültürlü yapının oluşmasına vesile olmuş ve ülkemizde her bölümde ihtiyaç duyduğumuz paylaşıma ortak değerler etrafında bütünleşme, toplumun birlik ve bütünlüğü gibi konularda bir uzlaşı zemini oluşturmuş ve diğer şehirlerimize giren toplumlara örnek bir toplum olmuştur. Yüzyıllardır farklı dilde, farklı kültürde, farklı inançta insanlar burada bir arada birlikte sorunsuz bir şekilde yaşamış, komşuluk yaşamış ve alışverişte bulunmuşlardır.”

Moderatörlüğünü Siirt Üniversitesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir'in yaptığı panelde Gazeteci Yazar Cumhur Kılıççıoğlu, Ahmet Arıtürk ve Ayhan Mergen panelist olarak birer konuşma yaptı.
Cihan

Editör: TE Bilisim