LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bursa'nın Gemlik ilçesi Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve yüzlerce yıl önce yaptırıldığı tahmin edilen Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışma başlatıldı.

Küçük Kumla’da ‘Arap Hamamı’ olarak bilinen ve hangi tarihte kimin tarafından yaptırıldığı meçhul olan tarihi eserin yeniden hizmete alınması yönündeki proje çalışmaları tamamlandı ve onay için Anıtlar Kurulu’na sundu. Tarihi hamam eski kimliğine dönmek için gün sayarken, Büyükşehir Belediye Recep Altepe mekanda incelemelerde bulundu. Altepe, Arap Hamamı’nda uygulanacak projelerin tamamlandığını ve onay beklediğini açıkladı. Onayın ardından ihalenin yapılacağını ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını söyleyen Başkan Altepe, Bursa ile Gemlik’in kültür hayatına hizmet verecek bir eseri daha ayağa kaldıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Altepe, "Yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının ardından burası, Küçük Kumla köyümüzde sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı önemli bir merkez olacak. Burada hanımlarımıza yönelik meslek ve beceri kursları açılacak. Kütüphane kurulacak. Şimdiden Küçük Kumlamız, Gemliğimiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Editör: TE Bilisim