Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Gemlik Halk Eğitimi Merkezi, Gemi Adamları Kursu' açtı. Bu alanda ilk defa bir halk eğitim merkezi kurs açmış oldu.

Gemlik Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Gemi Adamı Yetiştirme Kursu’ ile ilgili isteği Denizcilik Müsteşarlığı tarafından onaylandı. Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden zorlu süreç sonlandı. Türkiye’de ilk defa bir halk eğitim merkezi bu alanda kurs açabilecek. Kurslar, 240 saatlik Gemici eğitimi kursu ve 90 saatlik denizde güvenlik (STCW) kursu şeklinde iki başlık altında düzenlenecek. Başvuru sahipleri, durumlarına uygun olarak katıldıkları kursu tamamlayıp aldığı sertifika ile gemilerde çalışma imkanı bulacak.

Her iki kategori için de kurs kayıt başvurularının devam ettiğini belirten Gemlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rüveyde Kılıçlar, başvuruların şahsen Gemlik HEM’e yapılmasını istedi. Kursların önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Kılıçlar, Bursa’ya ilkleri sunmaya devam edeceklerini söyledi. Gemlik Halk Eğitimi Merkezi daha önce de 24 metreye kadar yata sahip olanlara yönelik amatör denizcilik kursu düzenlemişti.

Editör: TE Bilisim