MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, hükümetin kabinede yaptığı değişiklikle AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasının Adana için büyük bir moral olacağını söyledi. Sakarya, "Adana'nın daha çok hizmet üretme noktasında önü açılacaktır. Sayın vekilimizin bakanlığı kentimiz için umut olacaktır." dedi.

10 yılı aşkın süredir hükümetlerin hiç birinde bakanı bulunmayan Adana'nın bu hasretinin sona ermesinin Adana için önemli olduğunu aktaran Ömer Faruk Sakarya, " Kendi dinamiklerini hayata geçirirken, bir vekilimizin bakan olarak atanmasıyla Adana çok güzel yol kat edecektir. Adanalıların kendi içlerinde oluşturduğu bir sıkıntı vardı. Bu sıkıntının düzelmesi için büyük bir morale ihtiyaç vardı. Kabinedeki değişiklikle sayın vekilimizin Kültür ve Turizm Bakanı olması bizi çok mutlu etti. Bu değişiklik Adanalılar için büyük bir moraldi. Sıkıntı ancak böyle bir güzellikle değişebilirdi." diye konuştu.

Çelik'in bakan olması ile Adana'da insanların geleceğe umutlu bakacağını ümit eden Sakarya, "Biz sivil toplum örgütleri olarak da bir bakanımızın olması nedeniyle daha da çok çalışmalı, daha çok projeler üretip, sayın bakanımızdan sürekli bir takım isteklerde bulunarak, Adana için daha çok hizmet üretmeliyiz. Ben, Adana'da hizmetin, faaliyetlerin önünün açıldığına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

2002'DEN SONRA İLK BAKAN
57'nci Hükümet'te Devlet Bakanlığı yapan dönemin Demokratik Sol Parti (DSP) Adana Milletvekili Tayyibe Gülek'in bakanlığının ardından, Adanalı vekillere bakanlık verilmedi. 3 Mayıs 1999'da DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in başbakanlığı ile Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başbakan yardımcılıkları yaptığı 3'lü koalisyon hükümette, Tayyibe Gülek, 12 Temmuz 2002 ile 18 Kasım 2002 tarihleri arasında bakanlık yaptı. Gülek'in bakanlığının ardından 2011'deki genel seçimin ardından kurulan 61'inci hükümet dahil kabinelerin hiç birinde Adanalı bakan olmadı. Yapılan değişikliğin ardından Adana'nın yaklaşık 11 yıllık bakan hasreti de sona ermiş oldu.

Editör: TE Bilisim