Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Gediz Üniversitesi Psikolojik ve Rehberlik Danışmanı Orhan Keskin, gerçekçi olan, ayakları yere basan ve disiplinli kişilerin hayatta başarılı olabildiğini belirtti.

Mersin Kültür Merkezi'nde FEM Dersaneleri tarafından YGS öncesi öğrencilere motivasyon semineri verildi. Gediz Üniversitesi Psikolojik ve Rehberlik Danışmanı Orhan Keskin, seminerde yaptığı konuşmada, hayatta başarılı olan kişilerin ayakları yere basan, gerçeklerden yola çıkan ve disiplinli çalışan kişiler olduğunu söyledi. Keskin, öğrencilerden, başarılı olmak için kalan süreci planlı ve çok çalışarak iyi değerlendirmelerini istedi. Öğrencilerden; cep telefonu, internet ve televizyon gibi konulara dikkat etmelerini isteyen Keskin, ayrıca, ders çalışma saatlerinde arkadaşlarla geçirilecek zamanları da sınırlı tutma gereğini kaydetti.

Sınavlara kadar uykuyla ilgili problemlerin giderilmesi gerektiğini anlatan Keskin, şöyle devam etti: "Saat 24.00'ten sonra kesinlikle ders çalışılmamalı. Çünkü uyku düzene girdiği zaman başarı da gelecektir. Müzikle ders çalışmanın da öğrenmeyi olumsuz etkileyeceği bir gerçektir."

Keskin, seminerdeki tavsiyeleri yerine getiren öğrencilerin 30 puan artırabileceklerini söyledi. Dünya genelinde başarılı olanların hayat hikâyelerini de anlatan Keskin, iç iletişimde iyi olanların hayatta daha başarılı olduğunu söyledi. Öğrenci velilerine yönelik aile içi eğitim semineri de veren Orhan Keskin, velilere YGS’ye hazırlanan çocuklarına karşı sorumluluklarından bahsetti. Keskin, seminerlerin sonunda kitaplarını imzaladı.

Mersin FEM Dershaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı ise sınavların, öğrencilerin geleceğini belirlemedeki öneminin büyük olduğuna dikkat çekti. Onaylı, sınavlar öncesi kendi alanında uzman kişilerin vermiş olduğu seminerlerin, öğrenciler üzerindeki olumlu etkisinin büyük olduğunu kaydetti.



Editör: TE Bilisim