Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Antalya’da geri dönüşümde 30 ton atık yağ ve 14 ton ambalaj atığı ülke ekonomisine geri kazandırılıyor. Konyaaltı Belediyesi, Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’yle Antalya ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırarak hem çevreyi koruyan, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan Konyaaltı Belediyesi, atıkların daha etkin toplanabilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü; ambalaj atıkları, kızartmalık atık yağlar, piller, elektrik ve elektronik eşya atıkların daha etkin toplanmasına yönelik çok amaçlı konteyner uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile atıkların toplanması, yeniden kullanımı, geri kazanımı ve geri dönüşümü gibi yönetimler uygulanarak; doğal kaynakların korunması ve çevre bilincinin arttırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında ilk etapta 190 adet çok amaçlı konteyner sitelerin bahçesine yerleştirildi. Faaliyetin daha başarılı olması içinde bilgilendirici afiş ve broşürler hanelere dağıtıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çevreye ve insan sağlığına büyük zarar veren yağ ve ambalaj atıklarının büyük bir titizlikle toplandığını söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içinde çeşitli noktalara 999 adet konteyner, kafes, kutu ve kumbara bırakıldı. 2014 yılında konut ve işletmelerden 14 ton ambalaj atığı toplanırken 2015 yılının ilk iki ayında 1,8 ton atık ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı.

Editör: TE Bilisim