TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve Bursa Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik ile birlikte tarihi Babasultan Köyü'nü ziyaret etti.

Babasultan köyünde bulunan tarihi Geyiklibaba Camii ve Türbesi'ni de ziyaret eden Vali Harput, yapılacak restorasyon hakkında da bilgi aldı. Babasultan köyünün tarihi açıdan büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Harput, "Buranın manevi büyüğü Geyikli Baba Hazretleri. O sadece bu köyün değil, bu bölgenin büyüğü. Geyikli Baba Hazretleri Osmanlının kuruluşunda çok önemli görev yapmış. Bursa’nın fethinde Orhangazi’yle beraber tekfurun ordularına karşı müridleriyle beraber kahramanca mücadele etmiş. Kalenin fethinde Geyikli Babanın çok büyük hizmetleri var." dedi.

Köyde yaşayanların bu mesuliyetin bilinici ile hareket etmesini isteyin Harput, "Aynı zamanda da ona sahip çıkmak lazım. Bizler bunun için ilgili müdür arkadaşlarımla beraber buraya geldik. İnşallah buranın en güzel şekilde baştan aşağıya restorasyonunu yapacağız. Buranın ona layık bir yer haline gelmesi lazım. Bu zatlar bizim sigortamız, aynı zamanda bizim tarihimiz ona sahip çıkarsak oda bize sahip çıkar." şeklinde konuştu.

Türbeyi muhteşem bir ziyaretgah haline getirip turizme açacaklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, projesini tamamlanan türbe ile ilgili bu sene restorasyona başlanacağını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim