ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, gıda güvenliğinin önemli olduğunu belirterek, 2013 yılında denetimlere hız verileceğini belirtti.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, şube müdürleri ve ilçe müdürlerinin katılımıyla 2012 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ile 2013 yılı çalışmaların planlanması konularının görüşüldüğü bir toplantı yapıldı. Hayvancılıkta, yem bitkilerinin ekimine öncelik verileceğini belirten Kaygusuz, "Yem bitkilerinin yaygınlaştırılması ve hayvancılığın, kaba yem olan samana bağlı kalınmaması gerekiyor." dedi.

Kaygusuz, tarımla ilgili envanterlerin çıkarılmasında ve istatistikî verilerin temininde gerekli çalışmaların yapılması ve bir an önce düzenli, güncel ve güvenilir istatistikî bilgilerin oluşturulacağını belirtti. Kaygusuz, 2013 yılı Ocak ayında Elazığ Tar-Gel Projesi kapsamında atanan 19 ziraat mühendisi ve 21 veteriner hekimin ve diğer Tar-Gel personelinin karşılaştığı sorunların giderilmesi ve çalışacağı görev yerinde verimli çalışmalar yapabilmesi için gerekli imkânların sağlanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim