Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başvurusuna olumlu cevabı verdiği Merih Madencilik Şirketi Gökçeada’da altın ve gümüş madeni aramak için ÇED sürecini başlattı.

Gökçeada’da altın ve gümüş madeni aramak için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatıldığı ileri sürüldü.

Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!

Şirketin Yuvalı mevkisinde maden araması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü’ne 29 Mayıs 2017'de yaptığı başvuru olumlu sonuçlanmıştı.

4 Aralık 2017 tarihli cevapta "Çanakkale Valiliğimize sunulan dosya Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur" denilmişti.

423 TON KAZI TOPRAĞI OLUŞACAK

Proje kapsamında adanın güney kesiminde kalan 44 noktada, toplam 1.100 metre sondaj gerçekleştirilecek. Maliyeti 229 bin lira olan projenin arama aşamasında 423 ton kazı toprağı ortaya çıkacak.

Proje alanının güney yönünde Damlar deresi, kuzey yönünde Çamiçi deresi, güneybatı yönünde 2505 metre mesafede Şahinkaya göleti, kuzeybatı yönünde 1549 metre mesafede İncesu deresi yer alıyor.

Altın ve gümüş maden arama projesinin gerçekleştirileceği alana en yakın yerleşim yerlerine de proje dosyasında yer verilmiş.

2875 metre mesafede bulunan Şahinkaya Mahallesi ve 3274 metre mesafede bulunan Dereköy proje alanına en yakın bölgeler.

Maden aranacak bölgeye 14 kilometre mesafede Sualtı Milli Parkı bulunuyor. Yine 11 kilometre yakınında ise Tuz Gölü yer alıyor. Maden şirketinin proje dosyasında milli parkın ve gölün aramadan etkilenmeyeceği ifade ediliyor.

(Kaynak Yeniçağ: Gökçeada'da maden izni: Sondajlar başlıyor)


Editör: TE Bilisim