TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Güney Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Gonca Anaokulu, annelere yönelik 'Kadın ve Aile’ semineri düzenledi.

Özel Gonca Anaokulu eğitim salonunda eğitimci Meral Akarsu tarafından verilen seminerde, aile içi iletişime değinildi. Akarsu, "Aile içi iletişim, en temel tanımı ile aile üyelerinin birbirlerine sözel ve sözel olmayan davranışları ile verdikleri tepkileri, mesajları kapsar. Bu iletişim doğru bir şekilde sağlandığında da, insanlar karşısındakinin duygu ve düşüncelerini anlayabilir hale gelir. Bu nedenle, etkili iletişim sadece kendini ifade etmekten değil, aynı zamanda söylenenleri de dinleyebilmekten geçer." dedi.

Açık ve dürüst bir iletişimi sağlayamayan ailelerin problem çözümlerinde başarısız olduklarını ifade eden Akarsu, "Aile içinde zayıf duygusal bağ, samimiyet eksikliği oluşmaktadır. Uzun vadede ise zayıf iletişim; aile üyelerinin ayrı yaşaması, ebeveynlerin boşanması ve çocuklarda artan uyum ve davranış problemleri ile sonuçlanmaktadır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim