Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde sağlık için yapılan yürüyüş 3. yılını doldurdu. Afşin ilçesinde 3 sene önce 2 kişi ile başlayan doğa yürüyüşü 50 kişi olarak 3. yılını doldurdu. Yaşları 40 ile 85 arasında değişen 50 kişinin sabah namazı sonrası yapılan yürüyüş 30 km olarak devam etti.

Kendilerine Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri olarak adlandıran grup sabah namazı sonrası çıktıkları Topaktaş ve Armutalan mahallelerinde bulunan 1.854 metre yüksekliğindeki zirveye çıkarak 30 km'lik yolu 2 saatte bitirdiler. Gönül elçileri sorumlusu Hüseyin Bozkurt zirvede yaptığı konuşmada, "Buradaki amacımız bu güzel doğal ortamı insanlara tanıtmak, yeniden hatırlatmaktır. Grubun yaşları ne kadar değişse de yaşlılarımız bizlerden daha dinç. hep birlikte hareket ederek bu faaliyeti gerçekleştirdik. Çok yoğun bir katılım vardı. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sabah yürüyüşünden sonra kahvaltıda dinlenen Gönül Elçileri 2.'si yapılan Armutalan festivaline kadar yürüyerek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Öğlen sonu yapılan 25 km'lik maratonda ter döken gönül elçileri koşucularından Sıtkı Gönen(53), 3 yıldır sürekli spor yaptıklarını belirterek günlük yürüyüş ve koşu yapmadıkları zaman rahatsız olduklarını belirtti. Sıcak ve soğuk demeden her gün koştuklarını belirten Gönen, "Yine bir pazar sabahı arkadaşlarla beraber ‘Dağ Doğa Yürüyüşü’ne katıldık. Gerçekten çok heyecanlıyız. Aslında bu bizim töremizde var. Geleneklerimizde var. Dağa çıkmak, çekiç dövmek, yürüyüş yapmak bizim işimiz. Burada asıl olan bizim gençliği yönetmemiz. Gençliğe bir yön vermemizdir. Gençliği hangi yöne sürüklersek o yöne doğru gitmiş olurlar. Gençlerimize örnek olsun diye yürüyüşleri yapıyoruz. Kimimiz emekli, kimimiz çalışan insanlarız. Kahvehane köşelerinde bekleyene kadar spor yapıyoruz, kışın dahi yürüyüşlerimizi aksatmayız. Hafta sonları maraton dediğimiz 25 km'lik koşumuzu yaparız. Koşmaya başladığımız 3 yıldır herhangi bir sağlık sorunları ile karşılaşmadık. İnsanımız mutlaka günlük spor yapması lazım." dedi.

Gönül elçileri programı yapılan koşu sonrası sona erdi.
Editör: TE Bilisim