Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın, Eruh'ta, şehit ailelerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Şehit çocuklarıyla ilgilenen Bayan Aydın, çocukların eğitim durumları hakkında bilgi aldı, çeşitli hediyeler verdi.

Vali eşi Arzu Aydın, beraberinde vali yardımcılarının eşleri Sibel Saltaş, Asuman Pala ile birlikte, Eruh ilçesini ziyaret ederek, gezi ve incelemelerde bulundu. Kaymakam Levent Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı ile bazı kurum müdürlerinin eşleri tarafından karşılanan Bayan Aydın, ilçede ilk ziyaretini, Leyla Sarın ve Meryem Demir adlı şehit ailelerinin evlerine yaptı.

Eruh merkez Fatih Mahallesi'nde ikamet eden ve eşi 2006 yılında şehit olan, 5 çocuğu bulunan Leyla Sarın ile yine Eruh ilçe merkezinde ikamet eden, eşi 1996 yılında şehit olan 4 çocuklu Meryem Demir adlı şehit ailelerini ziyaret eden Aydın, şehit aileleri ile bir süre sohbet etti, dert ve sıkıntılarını dinledi. Şehit çocuklarıyla ilgilenen Bayan Aydın, çocukların eğitim durumları hakkında bilgi aldı, hediyeler verdi.

ERUH’UN DEĞİŞEN YÜZÜ

Buradaki ziyaretlerini tamamlayan Bayan Aydın ve beraberindekiler daha sonra, Halk Eğitim Merkezi'nde açılan ve 520 kursiyerin devam ettiği çeşitli mesleki eğitim kurslarını ziyaret ederek,ç yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bayan Aydın, Halk Eğitim Merkezi'nce yürütülen SODES projeleri kapsamında, “Dokuyarak Yaşatalım Projesi” ile üretime devam edilen ve 15 bayanın istihdam edildiği Şalşapik dokuma atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Atölyedeki kursiyerlerle bir süre sohbet eden bayan Aydın, ”Kültürümüzün önemli bir parçası olan Şalşapik’i yeniden yaşatmak amacıyla, SODES kapsamında hazırlanan bu proje ile bayanlarımızı sosyalleştirmek, vasıflı hale getirerek istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bayan Aydın, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde açılan halı, kilim, trikotaj, biçki dikiş, el sanatları kurslarını gezerek yetkilerden bilgi aldı. Eruh ilçesinde ekonomik ve sosyal alanda önemli bir değişim yaşandığını belirten Bayan Aydın, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 520 kişinin aktif olarak kurslara katıldığını, burada çok önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, İlçe kaymakamı Levent Yazıcı ve buradaki yetkililere teşekkür etti.

Bayan Aydın, Eruh Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi'ni de ziyaret ederek, yemek almaya gelen ihtiyaç sahibi bayanlarla bir süre sohbet etti. Eruh ilçesindeki incelemelerini tamamlayan Bayan Aydın, daha sonra Siirt’e döndü.




Editör: TE Bilisim