YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Tokat Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (TEYDER), Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nca hazırlanan ‘Gül Devri’ adlı oyununu Turhallılarla buluşturdu. Belediye Kültür Merkezi Salon’unda sahnelenen ve iki seans şeklinde oynanan oyuna Turhallılar büyük ilgi gösterdi.

Oyun öncesi kısa bir konuşma yapan Turhal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Uğur Fidan, etkinliğe katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, etkinliğe sponsor olarak katkı veren firmalara teşekkür etti. Derneğin faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi veren Başkan Uğur Fidan, her yıl tiyatro, seminerler ve çeşitli faaliyetlerle ilçenin eğitim, kültür ve sosyal kalkınmasına katkı sağladıklarını açıkladı. Derneklerinin 2007 yılından beri ilçede hizmet verdiğini ifade eden başkan Uğur Fidan, dershaneye gidemeyen öğrencilere ders ve sınavlara takviye çalışmalar yaptıklarını söyledi. Fidan, "Okuma salonumuz modern ve öğrencilerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Öğretmen arkadaşlarımız eğitimlerini akıllı tahtalarla vermektedir. Amacımız imkanı olmayan öğrencilere yardımcı olmak onlara ön ayak olmaktır.” dedi.

Sanat Ekibi tiyatro sorumlusu Aydemir Gültekin'in yazıp yönettiği oyun, Anadolu'dan İstanbul'a gelen iki üniversite öğrencisi üzerinden, günümüzün toplum yaşamını anlatıyor. Yaklaşık 2,5 saat süren oyunda izleyiciler zaman zaman gülüyor zaman zaman da hüzünleniyor.

Editör: TE Bilisim