Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Diyarbakır'a bağlı Dicle ilçesinde faaliyet gösteren Gülbahar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, köylerdeki fakir ve başarılı öğrencilere el uzatıyor. Dernek, dershaneye gitme imkanı olmayan 220 öğrenciyi ücretsiz olarak Seviye Belirleme Sınavı(SBS) kursuna gönderiyor.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında kabul gören 'Hayatı Anlamak İçin Ben de Varım’ adlı projeyi yürüten Gülbahar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Dicle İlçesi’nde köylerde dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere ücretsiz eğitim fırsatı sunuyor. Proje koordinatörü Zülfükar Ulaş, ilçedeki sivil toplum kuruluşları nezdinde ilk defa böyle bir projeye imza atıldığını kaydetti. Ulaş, "Bu proje, Dicle'de sivil toplum teşkilatı bazında SODES kapsamında kabul edilen ilk proje olmasından dolayı ilçeye eğitim noktasında güzel bir örnek olacaktır." dedi.

Bölgede var olan sosyo-ekonomik problemlerin ve ulaşım zorluğunun eğitimde büyük bir sorun teşkil ettiğini belirten Ulaş, bu nedenle bir çok başarılı öğrencinin başarısız olduğunu ifade etti. Söz konusu projeyle eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen Ulaş, şöyle konuştu: "Üzümlü, Meydan, Durabeyli, Sergenli,Dede, Arı, Bozoba ve Yeşilsırt köyleri İlköğretim okullarında eğitim gören 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerini hafta sonlarında servislerle taşıyarak SBS kursuna gönderiyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız İl içi ve İl dışı gezi ve piknik organizasyonları ile aynı zamanda öğrencilerin sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

Editör: TE Bilisim