MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, şu ana kadar birçok belediye başkanı ile çalıştığını ve 20 yıllık belediyecilik tecrübesini kentin yeniden imarı için kullandığını söyledi.

        İbrahim Güllüoğlu, ŞUGİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle dernek binasında bir araya gelerek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

        ŞUGİAD'ın; genç, dinamik işadamlarının oluşturduğu, manevi değerlere önem veren bir STK olarak görüldüğünün altını çizen Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, Urfa’da yönetici olmanın hem zor hem de çok kolay olduğunu belirtti. Belediye olarak yaptıkları her çalışmayı, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve bu işe vakıf insanlarla tartıştıklarını ifade eden Güllüoğlu, “Bu işleri yaparken hatalarımız da oldu ama kasıt yok.” dedi.

        Kentteki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Güllüoğlu, "Urfa’nın bazı semtlerini yeniden imara açtık. Eski binaları mülk sahiplerinin rızasını alarak yıkıp bir kısmını yeşil alana çevirdik. Yeni arsalar üreterek alt yapı çalışmalarını yaptık. TOKİ ile ortak projeler hazırlayarak yeni konutlar üretilmesini sağladık.” diye konuştu.

        "DERNEKÇİLİK, SORUNLARIN ÇÖZÜM NOKTASIDIR"

        Her hafta toplanarak Urfa’da ve bölgede nelerin yapıldığını, nelerin yapılabileceğini konuştuklarını söyleyen ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da dernekciliği, sorunların çözüm noktası olarak gördüklerini ifade etti.

        Şanlıurfa’da çok güzel çalışmaların yapıldığının altını çizen Öksüzoğlu, dışarıdan gelenlerin bunu daha kolay fark ettiğini dile getirdi. Gerek hükümet bazında gerekse toplum bazında Urfa’ya bakış açısının her geçen gün değiştiğini belirten Öksüzoğlu, kentin hak ettiği yere adım adım ilerlediğini vurguladı.

        Yıllardan beri 'Ne olacak bu memleketin hali?’ diye söylenip daha sonra kente gelen işadamlarına çiğ köfte yedirip, sıra gecesi düzenleyip sonrasında evlerinin yolunu tuttuklarını ifade ederek öz eleştiride bulunan Öksüzoğlu, "Şimdi ise, dernek olarak bırakın elimizi, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. STK olarak işin içinde bulunmaya gayret gösteriyoruz. Bahane aramıyoruz. Güzel çalışmaları da bazen onore etmek gerekiyor. Kentimiz için yapılan başarılı çalışmaları takdirle takip ediyoruz.” diye konuştu.

        Daha sonra, günün anısına Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu’na, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu bir plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim