Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Gümüşhane’de, özellikle kış günlerinde en çok tercih edilen yemeklerin başında peynirli ve kıymalı pide geliyor. Pidenin pratikliği ve ekonomik olmasının bu tercihte büyük payı var.

Özellikle halk arasında kara fırın veya taş fırın diye adlandırılan fırınlarda yapılan pide, fırın işletmecilerine iş imkânı sağladığı gibi yöreye özgü bir lezzetin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor. Pide fırını işletmecilerinden Osman Nebioğlu, kıymalı ve peynirli pide yaptıklarını belirterek, "Pideye, özellikle kış mevsiminde daha çok rağbet oluyor. Aileler, hafta sonları kahvaltı için peynirli ve kıymalı pide yaptırıyor.” dedi.

Pide yapımında isteyen; asaptan kıymasını, manavdan domatesini, biberini, soğanını alıp içini kendisi hazırlayıp fırına getirebildiği gibi, fırınların malzemesini de tercih edebiliyor. Kıymalı ve peynirli pidelerin yanı sıra sucuklu, mantarlı ve karışık pideler de yapılıyor. Nebioğlu, "Öğle saatlerinde pide yapımında bir yoğunluk yaşıyoruz. Öğrencilerin yoğun ilgisinin yanısıra mesainin dağılması ile birlikte, vatandaşlarımız da öğle yemeği için evine gitmiyor. Ucuza mal olduğu için pide yaptırıyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim