LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB), İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini de içine alarak güç birliği yaptı.

    Antalya'nın Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gündoğmuş'un MATAB'a dahil edilmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Toroslar'da turizm hareketliliğine yönelik çalışmalarının canlılık kazanacağını söyledi. 4 yıldır Gündoğmuş'ta eko, doğa sporları, yayla, doğa yürüyüşü ve dağ bisikletinin yaygınlaşmasına yönelik başta Almanya olmak üzere çalışma yaptıklarını belirten Özeren, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın uygulamaya koyduğu Toroslarda Turizm Hayat Bulsun projesini desteklediklerini kaydetti.
    
    Özeren, "Gündoğmuş'tan göçün önüne geçmenin yolu alternatif turizmden geçiyor. İlçemizde eko turizmine açılmayı bekleyen 47 yayla var. Dünyanın doğal akış tek olan Uçansu Şelalesi ilçemizde. Doğal ve kültürel varlıklarımızı dünya turizmine açmak istiyoruz. MATAB bu konuda bizim için şans." diye konuştu.

İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, ilçelerinin MATAB'a dahil edilmesiyle Torosların turizmle daha hızlı buluşacağını söyledi. Dünyanın sayılı su altı mağaralarından Altınbeşik'in İbradı'nın Ürünlü köyünde olduğunu hatırlatan Kaya, bunun yanı sıra ilçelerinde bulunan 150 yıllık düğmeli ve hatıllı evlerin kültür turizmine daha hızlı açılacağına inandıklarını kaydetti.

MATAB Başkanı Recep Barut, bölge destinasyonunun 180 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu ve Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinin alternatif turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Barut, bölgenin güçlü turizm destinasyonuna sahip olması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim