TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Mersin'de gündüzleri kaportacılık yapan eski boksör Bülent Öpöz, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için akşamları ücretsiz antrenörlük yapıyor.

Bülent Öpöz, Merkez Toroslar ilçesi Osmaniye Mahallesi'nde 4 yıl önce kendi çocuklarını eğitirken mahalledeki gençlerin de boks öğrenme isteğini geri çevirmedi.
Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spora yönlendirmek için gayret gösterdiğini belirten Öpöz, antrenman yapılabilecek geniş bir salona ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Çocuklardan herhangi bir ücret talep etmediğini böyle olunca da birçok zorlukla karşılaştığını anlatan Öpöz, "Çünkü çocuklara doğru dürüst antrenman yaptıracak yerimiz yok. Gündüzleri kaporta ustalığı yapıyorum. Akşamları da sokaklarda antrenman yapıyoruz. Bir salon tuttuk ama salon bize yetmez oldu. Salonun kirasını ödeyebilmek için de evimdeki iki televizyonumu satmak zorunda kaldım. Bu zorluklar içinde milli takıma beş sporcu kazandırdım. Bu sporcular Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek. Eğer elimizden tutan olursa başarımızı daha ileri noktalara götürebiliriz." diye konuştu.

Mersin'de boks sporunun daha da gelişmesi için mücadele ettiklerini dile getiren Öpöz şunları kaydetti: "Salon olmadığı için çocuklarımız sokaklarda çalışıyor. Yumruk atacakları torbaları, boks eldivenleri yok. Onları profesyonel şartlarda müsabakalara hazırlayamıyorum. Elimizde imkan olsa bu mahalleden milli takıma daha fazla sporcu çıkar."

Editör: TE Bilisim