LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ödüllü Hacı Kemal Erimez Matematik Olimpiyatı başlıyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü tarafından düzenlenen, üçüncü Matematik Olimpiyatı ilçede sevinçle karşılandı.

Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, Akyazı tarihinde ilk defa başlattıkları Matematik Olimpiyatı'nın üçüncüsünü düzenleyeceklerini söyledi. Dinç, bilgi çağında toplumların ilerleyebilmesi için bilimsel çalışmaların vazgeçilmez olduğuna dikkat çekerek, ”Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü olarak, insanlığın ortak bağı olarak kabul edilen çalışmalarda bizim de imzamız olması gerektiğini düşünüyoruz. Yarışmanın, okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin matematiğe ilgilerini artırmasını hedefliyoruz. İşte bu düşüncelerin eyleme, aksiyona dönüşmesiyle o zaman o haklı gururu yaşayacağımızı biliyoruz. Bu sene üçüncüsü yapılacak Hacı Kemal Erimez Matematik Olimpiyat düşüncesi de bu çerçevede oluşmuştur. Sivil toplum örgütü anlayışı içinde yaşadığımız çevredeki tüm öğrencileri de katarak yeteneklerini geliştirme adına bu organizasyonu düzenledik.” dedi.

Dinç, matematik yarışmasına rekor katılım olduğunu söyledi. İlçe genelindeki olimpiyatların ilköğretim 5, 6, 7 ve 8 ile lise 9, 10 ve 11. sınıflardaki öğrenciler arasında yapılacağını belirten Dinç, ”Sınav tarihi 9 Mayıs Cumartesi, ödül töreni ise 13 Mayıs Çarşamba saat 18.00'de, Erimez Kültür Salonu'nda düzenlenecek. Sınıf birincilerine 100 TL ve kupa, ikincilere 75 TL ve madalya, üçüncülere ise 50 TL ve madalya verilecek. Başarılı öğrencilerimiz ayrıca yurt ücreti indirimi kazanacak.” açıklaması yaptı.

Sakarya Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren, çeşitli okullarda okuyan Hacı Kemal Erimez Yurdu'nun, matematik dâhilerini ödüllendirmesi, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve velilerce takdir ediliyor. Matematik öğretmeni Serhat Kaya, okulların kaynaşmasına ve öğrencilerin matematiği sevmesine vesile olduğundan mutluyuz." diye konuştu. Kaya, yarışmanın okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla okullar arasında başarı standartlarını yükseltmekte katkı sağladığını ifade etti. Matematik öğretmeni Ünsal Kahraman da ”Eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesinde de eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracı şüphesiz teşviktir. Öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etmesi takdire şayan.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim