Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ervah Kabristanlığı Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yeni yapılan Hacılar Hanı'ndaki çalışmaları inceledi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ervah Mezarlığı girişinde Kanlıpelit'in olduğu yerde Hacılar Hanı projemizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah çok kısa bir süre içinde, birkaç ay içinde buranın tamamı bitmiş ve bize teslim edilmiş olacak. Hacılar Hanı'nın esas orijinali mezarlığın girişinde sağ tarafında, ama yıkılmış bir hali var. Burayla ilgili daha önce yapmış olduğumuz görüşmelerde, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu buraya müdahale edilmemesini belirterek, eğer yapılacaksa başka farklı bir yerde bir proje uygulanmasının daha uygun olduğu görüşüne vardılar. Biz de Hacılar Hanı olarak yeni bir yer inşa ediyoruz." dedi.

Burasının geçmişte, özellikle Osmanlı döneminde hacıların geldiği ve bir gün konakladığı, ihtiyaçlarını karşıladığı yer olarak kullanıldığını anlatan Palta, şu bilgileri verdi: "Hacılar burada duasını ederek yolculuğa çıkıyordu. Biz de inşallah yeni yaptığımız Hacılar Hanı'nda sosyal kültürel faaliyetlerin yapıldığı, tarihi içeriğine uygun hizmetleri sunmuş olacağız. Hakikaten güzel bir çalışma ortaya çıktı. Orijinal taş kaplamalar, tarihi dokusuna uygun zemin, diğer yerleri olsun güzel bir şekilde inşallah bitecek. Birkaç ay içinde burayı toparlamayı hedefliyoruz."

Editör: TE Bilisim