YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı ziyaret eden İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) yöneticileri, halı yıkayan işletmeler için bir sanayi sitesi kurulması fikrini masaya yatırdı. Sitede yer döşemecileri, duvardan duvara halıcılar ve turistik halı satıcıları için de ayrı bir teşhir mağazası olacak.

Halı yıkamada kimyevi madde kullanıldığına dikkat çeken HALIMDER Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Naci Ölçen, "Halı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çıkarlarını savunurken toplumsal sorumlulukları da gözetmeye özen gösteriyoruz. Halı yıkama işletmelerinin sokak aralarına sıkışması, çağdaş kentlere yakışır görüntüler değil. Ayrıca kimyasal ve kirli su atıkları çevreyi rahatsız edebiliyor. Onları kentsel dönüşüme uygun şekilde İzmir çevresinde, merkeze ulaşımın kolay olduğu bölgelerde konuşlandırmayı planlıyoruz." dedi. Planlanan sanayi sitesinin sadece halı yıkamacılara ait olmayacağına dikkat çeken Ölçen, "Bugün İzmir'de hemen hemen her ana sektöre ait site bulunurken halı dokuma ve yıkamaya ait bir sanayi sitesi olmaması büyük kayıp. İzmir'de binin üzerinde halı yıkama işletmesi var ama kayıtlı olanlar bir elin parmaklarını geçmiyor. İnternet sitesi ve cep telefonu olan herkes bu işi yapıyor. Sanayi sitesiyle bu işletmelerin çoğunluğu kayıt altına alınacak. Kayıtlı esnafımızla haksız rekabet yapılması engellenecek ve tüketicilerin hakları daha sağlıklı korunabilecek. Sadece halı yıkamacıları değil, koltuk ve sandalye gibi oturma mobilyaları ve perde, hattâ oto yıkamacıları da yer alabilecek. Oluşturulacak büyük showroomda ise merkezde çalışan laminat, yer döşemeci ve duvardan duvara halı firmalarımızın tanıtımları yapılacak. Turistlik halıcılara ise kent merkezinde ayrı bir çarşı düşünüyoruz." diye konuştu.

Sanayi sitesi üzerine yaptıkları ön çalışmaları Ege Koop Başkanı Aslan'a sunduklarını belirten HALIMDER Başkanı Ölçen, "Ege Koop, inşaat sektöründe sadece İzmir'de değil, tüm Türkiye'de kabul gören önemli bir marka. Biz de sektörümüz için böylesine önemli olan bir projede Hüseyin Aslan'ın fikirlerinden ve tecrübelerinden yararlanmak istedik. Daha önce havalimanına yakın bir bölgede çok uygun alanlar tespit etmiştik ancak İZSU'nun su havzası nedeniyle istediğimiz olmadı. Pınarbaşı'nda bulduğumuz alandan ise rantabl olmadığı için vazgeçtik. Menderes, Gaziemir, Bornova, Karabağlar veya Çiğli'de uygun araziler üzerinde fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz. Hedefimiz, sektör üyelerimizi maliyetine işyeri sahibi yapmak." dedi.
Editör: TE Bilisim